Taru has started her heat 15 December. Right after Christmas we will travel to Otto, a handsome male who we have chosen as her mate. Thanks everybody who has been involved in the planning process of the project "Taru's puppies"!

 

Taru on aloittanut juoksunsa 15.12. Heti joulun jälkeen matkaamme Ouluun, jossa Taru tapaa astutuksen merkeissä urosvalintamme, Oton. Pentueen kasvattaa kennel Tronic. Alla lisätietoa suunnitteilla olevasta yhdistelmästä.

   

(c) Katri Pietilä                                                                                                        (c) Mari Luhtaniemi

 

TARU

=

Tronic Catarua

ER16179/06, synt. 24.1.2006

A/A, 0/0, polvet ja silmät terveet, geneettisesti CEA, TNS ja CL-vapaa

(c) Katri Pietilä / Pehmeät Tassut

Tarun sukutaulu ja kaikki viralliset kilpailu- ja terveystulokset löytyvät jalostustietokannasta. Tarulla ei ole tietenkään ollut myöskään muita vaivoja, allergioita tms. Sillä on kaikki hampaat ja normaali purenta (yksi hammas on poistettu tapaturmaisen lohkeamisen seuraksena).

Taru harrastaa agilityä (agilityvalio, myös hyppysertejä, b-maajoukkueessa 2009-2010) ja tokoa (evl:ssä, koossa yksi ykköstulos).

Taru on nopea ja erittäin hyvin hyppäävä ja kääntyvä agilitykoira, kuuma mutta silti suhteellisen käsissä pysyvä. Pystyy työskentelemään hyvinkin lähellä mutta irtoaa luvalla heti.

Tokossa se on nuorempana ollut herkkä huomioimaan ulkopuoliset häiriöt ja suhteellisen piittaamaton ohjaajasta. Nyt lähes nelivuotiaana se on paljon yhteistyökykyisempi ja edelleen innokas, joten valionarvo kakkoslajissakin on asetettu tavoitteeksi.

Taru on treenannut sen verran myös hakua ja jälkeä, että sen koulutettavuudesta voi sanoa jotakin. Se on itsenäiseen työhän pystyvä koira, joka ei kysele apuja ohjaajalta sen paremmin vauhdikkaassa kuin rauhallisemmassakaan työssä. Lisäksi se on erittäin avoin. Se ei pelkää laukauksia tai muita ääniä.

Palkaksi Tarulle käy mikä vain ruoka ja mikä vain lelu. Myös kehut, silittelyt ja sylittelyt saavat vastakaikua. Vilkkaana ja vähän dominoivana koirana ympäristön ja toisten koirien huomioimattomuus on maalaiskoiralle haasteellisin paikka. Toisaalta se on saanut melko vapaan kasvatuksen, mikä osaltaan selittää sen suhtautumista ympäristöön :).

Ylipäätään Taru on melko vahva narttu niin rakenteeltaan, fyysisiltä voimiltaan kuin luonteeltaankin. Se on n. 50-51 cm, 16-17 kg.

Kerromme mieluusti lisää kaikesta Taruun liittyvästä ja siihen saa tietysti myös tulla tutustumaan.

/ Hanna&Samu

 

OTTO

=

Eyespy Othello

ER38940/04, synt. 1.8.2004

A/A, 0/0, silmät terveet, geneettisesti CEA-vapaa

 

Otto on 5-vuotias, paimensukuinen uros, jonka viralliset tiedot löytyvät jalostustietokannasta.

Otto kisaa tokossa evl:ssä, agilityssa MAXI-3:ssa ja paimennuksessa 1-luokassa. BH-koe suoritettiin kesällä 2007.

Luonteeltaan Otto on hyvin avoin ja mutkaton. Normielämä sen kanssa on helppoa, eikä se myöskään stressaannu matkustellessa tai vieraissa paikoissa. Otto on pienestä pitäen elänyt isohkossakin koiralaumassa jossa on ollut sekä uroksia ja narttuja eikä sille ole koskaan tullut riitaa muiden koirien kanssa. Myös nuoremmat se on ottanut mukaan laumaansa ja toimittaakin usein pentujen-sosiaalistamis-koiran tehtävää tuttavapiirissä.

Työ- ja harrastuskäytössä Otto on väsymätön. Siltä löytyy potkua loputtomiin ja siksi sitä onkin toistojen kautta helppo kouluttaa. Lampaille Otto syttyi 9 viikon iässä ja on osoittanut suurta taitoa ja tyyliä paimennuksessa. Lajissa vain tuntuu olevan oppimista ohjaajalla, joten tulosten hakua jatketaan kiihkeästi kaudella 2010.

Agilityssä ohjaajan vaihto 2008 vuoden lopulla tuotti vihdoin seuraavalla kaudella tuloksia. Nollavoitoin Otto nousi 2-luokkaan ja sieltä Jukka ja Otto siirtyivät nopeasti kolmosiin, voitoilla höystettynä tietysti. Agilityssä Otto on suvereenisti nopeimpia koiria, mikä sitten tuokin haastetta sen ohjaamiseen. Hypyt ovat suuria ja kontaktit tarkkoja.

Tokossa Oton kanssa on ollut ilo työskennellä sen suuren innon takia. Otto palkkautuu jo pelkästä tekemisestä niin paljon, että muut palkat ovat vain ekstraa. Kuumana ja herkkänä koirana se tarvitsee kuitenkin hillityn ohjaajan joka osaa pitää kierrokset oikealla tasolla.

Rakenteeltaan Otto on linjakas ja tasapainoinen, keskikokoinen uros, säkä 53cm.

/ Marja

 

 

(c) Marja Tumelius

                      

Yhdistelmän sukutaulua voi katsoa jalostustietokannasta.


Jos kumppani aktiiviseen koiraharrastukseen kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä

-pentueen kasvattajaan (Numminen, Mäntsälä):

Pirjo Peltoniemi-Huuhko, kennel Tronic

kennel.tronic @ gmail.com

040-7069455


-nartun omistajiin (Ylöjärvi, Tampereen lähellä):

Hanna-Mari Ikonen

(hanna-mari.ikonen @ uta.fi, p.

0400-452185

)

Samu Pehkonen

(samu.pehkonen @ uta.fi

, p.040-5576875

)

-uroksesta voi kertoa lisää (Oulu):

Marja Tumelius

(marja.tumelius @ luukku.com

, p. 044-5559143)

 

(c) Katri Pietilä / Pehmeät Tassut

 

(c) Katri Pietilä / Pehmeät Tassut

(c) Mari Luhtaniemi

 

Otosta lisää blogissa ja kasvattajan sivuilla. Pari agilityvideota tässä: eka ja toka.

Tarusta löytyy agivideoita täältä. Myös Tero Mesiranta on kuvannut pari kivaa: tämän ja tämän.