Tarze oli viikonloppuna myös luonnetestissä. Ei jaksa kirjoittaa kuin suomeksi jotain .

Oltiin siis rottweilereiden järjestämässä testissä, tuomareita Pekka Orava ja Irene Puputti, joista ensin mainittu oli Tarun kohdalla "pääroolissa". Tässä Tarun saama rivi: toimintakyky +1, terävyys +3, puolustushalu +1, taisteluhalu +2, temperamentti +2, kovuus +1, luoksepäästävyys +3, laukauspelottomuus ++. Kokonaispisteet 157.

Eniten huvitti/hämmästytti temperamentti, joka oli "vain" kohtuullisen vilkas. Vähän pelkäsin, että saako se jonkun ylivilkkaan tuomion, mutta ei se testissä ollut liian vilkas lainkaan. Itse olisin ajatellut, että se oli testissä normivilkas +3 (ottaen huomioon, että mm. Myyttikin oli sitä), mutta nuo meinasivat että kohtuullisen vilkas. Multa taisi päästä pieni hihitys, jolloin tuomarisetä sanoi jotain, että ei kuvaa sitä, millainen on motivoituneena harrastuksissa.

Toiminta kelkalla ja pimeässä huoneessa oli ihan "tavallista", Myyttiin verrattuna kelkka oli paljon pienempi juttu mutta pimeä isompi, piti kulkea kuin "lasikaupan varastossa". Näissä ei yllätyksiä. Taistelu samoin sellaista kun oletin vieraan kanssa ilman että se on palkka mistään, kunnon leikkiä mutta ei sellaista, minkä Tarun kanssa treenaavat varmaan tietävät: kulutamme aina treeniaikaa siihen, että Tarulta yritetään saada kita auki ja lelu pois...

Puolustamaan ei lähtenyt lainkaan jos ei perääntynytkään, ja terävyyttähän tuossa on. Kovuus normibc, pelästyi ja muisti mutta selvitti heti itse. Sen verran se oli yllätyksistä kuormittunut, että laukauksista ekaan reagoi kiipeilemällä nojailemaan minuun. Tarun tuntevathan tietävät, että se kiipeilee aina kaikkien syliin milloin mitäkin kertoakseen, mutta nyt se oli kyllä kysymistä, että tuleeko tässä nurkalla taas hyökkäys vai sateenvarjo vai mikä. Ammuttiin sitten vielä kaksi, niihin ei reagoinut. Tuomioksi siis laukauskokematon.

Minkäänlaista "jälkipainetta" ei jäänyt vaan vaikutti kaikin puolin ihan entisenlaiselta otukselta heti testin jälkeen.  Tosikin oli mukana ja mm. kuunteli laukauksia lenkillä ja autossa, ei reaktioita .